Jaapan ja USA alustasid ühismanöövreid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendriikide lennukikandjad USS Ronald Reagan (ees) ja USS Carl Vinson (taga paremal).
Ühendriikide lennukikandjad USS Ronald Reagan (ees) ja USS Carl Vinson (taga paremal). Foto: Reuters/ScanPix

Jaapan ja Ameerika Ühendriigid alustasid kolmepäevaseid ühisõppuseid Jaapani meres, et survestada Põhja-Koread lõpetama oma raketiprogrammi.

Jaapan saatis manöövritele kaks oma laeva – nende seas Hyuga, ühe riigi neljast helikopterikandjast. Alused liitusid eile USA lennukikandjatega USS Ronald Reagan ja USS Carl Vinson ning nende saatelaevadega. Samuti võtavad õppustest osa jaapanlaste hävituslennukid F-15 ja ameeriklaste F-18.

«See on esimene kord, kui harjutame koos kahe lennukikandjaga. Meie jaoks on need suured manöövrid,» lausus Jaapani kaitseväe kõneisik.

Peaminister Shinzo Abe lubas jätkuvat koostööd teiste riikidega Põhja-Korea korralekutsumiseks. Diktatuuririik korraldas esmaspäeval järjekordse raketikatsetuse. Põhja-Korea rakettide laskeulatus katab juba kogu Jaapani territooriumi, mis on tekitanud Tokyos muret võimaliku tuumarünnaku pärast.

Lõuna-Korea 10. mail ametisse asunud president Moon Jae-in on võtnud naabri suhtes leplikuma tooni, lubades jätkata suhtlust Pyongyangiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles