Washington Post: kas tasub surra Eesti nimel? (61)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika sõdurid.
Ameerika sõdurid. Foto: Haven Daley/AP/Scanpix

Washington Posti arvamusrubriigis ilmus kolumnist Charles Krauthammeri artikkel, mis küsib – kas keegi reaalselt usub, et president Donald Trump läheks Eesti pärast Venemaaga sõtta?

Krauthammer kirjutab: heidutus on pigem bluff ja oli seda juba külma sõja ajal. «Kui isegi presidendid Eisenhower ja Kennedy ähvardasid Venemaad massiivse vastulöögiga, oleks me siis tõesti ohverdanud New Yorgi Berliini nimel?» küsib ameeriklane.

Säärane taktika on tema sõnul Ameerikale igiomane. «Kuid Trump keeldus seda lihtsalt ütlemast – et Ameerika peab alati kinni oma lubadusest artikkel number viis all,» viitab Krauthammer Trumpi hiljutisele NATO-külastusele.

Ameeriklane kirjutab, et ka vastasel juhul poleks kellelgi tõsikindlust, et niinimetatud roheliste mehikeste ilmumisel Eestisse Washington sekkuks – kuid Trumpi vastumeelsus vähendab tõenäoliselt USA tõsiseltvõetavust Vladimir Putini silmis. 

Loe kogu artiklit siit. 

Kommentaarid (61)
Copy
Tagasi üles