Trump taganes kliimaleppest (1)

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaorganisatsiooni Greenpeace sõnum Trumpile USA Berliini saatkonna seinal: «Täielik luuser, väga kahju!».
Keskkonnaorganisatsiooni Greenpeace sõnum Trumpile USA Berliini saatkonna seinal: «Täielik luuser, väga kahju!». Foto: Michael Sohn/AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump suutis üheksaminutilise avaldusega Valge Maja roosiaias nullida suure osa 20 aasta jooksul tehtud jõupingutustest Pariisi kliimakokkuleppe saavutamiseks.

«Et täita minu püha kohustust kaitsta Ameerikat ja selle kodanikke, lahkuvad Ameerika Ühendriigid Pariisi kliimaleppest,» avaldas Trump Eesti aja järgi neljapäeva õhtul kauaoodatud ja -kardetud otsuse, millega Ühendriigid liituvad Süüria ja Nicaraguaga ehk nende üksikute riikidega, kes pole end lepinguga sidunud. Ühtlasi andis lepingu ülesütlemine riikidele nagu Põhja-Korea või Venemaa võimaluse Ühendriike kritiseerida.

«Minu töö presidendina on teha kõik, mis minu võimuses, andmaks Ameerikale võrdne tegevusvabadus,» säutsus Trump oma lemmiksuhtluskanalis Twitter pärast maailmas palju vastukaja tekitanud teadet. «TEEME AMEERIKA JÄLLE SUUREKS!» lisas ta paar tundi hiljem oma valimiskampaaniast tuntud loosungi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles