Katari sõitis riigimeedia häkkimist uurima FBI rühm

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katari välisminister Mohammed bin Abdulrahman al-Thani.
Katari välisminister Mohammed bin Abdulrahman al-Thani. Foto: KARIM JAAFAR/AFP

USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FB) abistab Katari korrakaitsjaid riigimeedia häkkimise uurimisel, teatasid reedel valitsusallikad.

Allikate andmetel saadeti Katari valitsuse palvel eelmisel nädalal Dohasse FBI uurimisrühm.

"Ameeriklaste toetust on palutud ja FBI uurimisrühm töötab Dohas koostöös siseministeeriumiga alates eelmisest reedest," kinnitas ametnik.

Möödunud nädalal teatasid Katari võimud, et riikliku uudisteagentuuri Qatar News Agency internetikülg langes häkkerite rünnaku ohvriks ja seal avaldati võltspöördumine emiir Tamim bin Hamad Al-Thani nimel.

"Qatar News Agency internetikülge häkkisid tundmatud isikud, kes tegid seal tema kõrguse nimel võltsavalduse," täpsustas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

"Katari riik sunnib sissemurdjad oma kuriteo eest vastutama," lubati ametlikus teadaandes.

Välisminister šeik Mohammed al-Than ütles pärast rünnakut, et riigi vastu on vallandatud vaenukampaania ja seda eriti USA meedias.

"Katari riigi vastu käib vaenulik meediakampaania, kuid me astume sellele vastu," ütles välisminister ja lisas, et kampaania käib "eriti Ühendriikides".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles