Maltal peetakse ennetähtaegseid valimisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisplakatid Maltal.
Valimisplakatid Maltal. Foto: DARRIN ZAMMIT LUPI/REUTERS/Scanpix

Malta peab täna ennetähtaegseid valimisi, mille peaminister Joseph Muscat kuulutas välja valitsusele osaks saanud korruptsioonisüüdistuste tõttu.

Viimaste arvamusküsitluste põhjal peaks 43-aastase Muscati Tööpartei võimule jääma, kuid senisest väiksema enamusega.

Muscat valiti 2013. aastal peaministriks tugeva toetusega, kuid tema ametiaega on varjutanud süüdistused korruptsioonis ja kummalised tehingud selliste riikidega nagu Aserbaidžaan. Peaministrit ja tema perekonda on seostatud niinimetatud Panama paberite skandaaliga.

Arvamusküsitlustest ilmneb, et ebatavaliselt suur osa - 20-30 protsenti - 341 856 registreeritud valijast ei ole veel otsustanud, kelle poolt hääletada.

See annab opositsioonilise Rahvuspartei esimehele Simon Busuttilile lootuse, et viimasel hetkel otsustajad valivad tema erakonna. Tema kampaania on esitanud valimisi kui valikut muutuste ning Malta rahvusvahelise maine ja jõukuse skandaalides hävitamise vahel.

Muscat otsustas ennetähtaegsed valimised välja kuulutada 1. mail, kui tema abikaasat süüdistati ühe Panama offshore'-firma omamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles