Galerii: BBC raadiomaja ees protesteerisid May'd materdava hittloo austajad eetrikeelu vastu (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümned inimesed kogunesid eile BBC Londoni peakontori ette, et protesteerida briti rahvusringhäälingu otsuse vastu keelata oma raadioeetris mängida Theresa May'd kritiseerivat hittlugu 'Liar Liar' (Valetaja, valetaja inglk).

Meeleavaldusele oli kutsutud ansambel ise, kes seal loo ka esitas.

Briti peaministrit valetajaks nimetav laul jõudis sel nädalal ka riigi singliedetabelisse.

Captain Ska laul Liar Liar Ge2017 kritiseerib May'd hariduspoliitika tõttu, ka pälvib karme sõnu Briti konservatiivide viimane pööre poliitikas, mille näiteks peab laulu autor ka erakorraliste valimiste korraldamist, kirjutab Independent.

Laulus on kuulda tükke Briti peaministri kõnedest ja intervjuudest ja refrääniks on rida: «Ta on valejata, valetaja, teda ei saa usaldada, ei ei ei.»

Meeleavaldust korraldada aidanud Sam Fairbairn kritiseeris rahvusringhäälingu tehtud otsust.

«Sellel lool nii hästi läinud seetõttu, et see peegeldab palju laiemaid ja sügavamaid meeleolusid ühiskonnas, kes ei nõustu konservatiivide praeguse tegevusega,» ütles ta Reutersile.

«Meie hinnangul on BBC ja kõigil rahvusringhäälingutel kohustus peegeldada avalikku arvamust, nemad on aga sellest keeldunud.»

BBC sõnul on keelustamise põhjuseks 8. juunil Suurbritannias toimuvad üldvalimised. «Me ei keelusta lugusid ega bände, aga meie toimetuse eeskiri näeb ette, et me peame olema erapooletud ja Suurbritannias on kohe-kohe valimised, nii et me ei mängi seda lugu, kommenteeris BBC Raadio 1 pressiesindaja.

Varem on BB keeldunud esitamast Sex Pistolsi lugu 'God Save The Queen, mis kattus kuninganna Elizabethi juubelisünnipäevaga 1977. aastal ja Wizard Ozi lugu 'Ding Dong the Witch is Dead, mis sisenes briti edetabelitesse 2013. aastal kui suri ka peaminister Margaret Thatcher.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles