Kabulis kärgatasid matusetseremoonial plahvatused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afgaanid on kogunenud asjade ümber, mis kuulusid matusetalitusel hukkunutele.
Afgaanid on kogunenud asjade ümber, mis kuulusid matusetalitusel hukkunutele. Foto: WAKIL KOHSAR/AFP/Scanpix

Afganistani pealinnas Kabulis kärgatasid täna plahvatused matusetseremoonial, surmasaanuid ja haavatuid on mitmeid, ütlesid pealtnägijad.

«Esialgseil andmeil on ohvreid vähemalt 10,» ütles siseministeeriumi pressiesindaja Najib Danish AFP-le. Tervishoiuministeeriumi ametniku andmeil sai surma vähemalt neli inimest.

Tseremoonial sängitati mulda eile Kabulis meeleavaldusel surma saanud Salim Ezadjar, kes oli parlamendi ülemkoja asespiikri Alam Ezadjari poeg.

Matusel viibis mitu parlamendiliiget ja kõrget valitsusametnikku, kaasa arvatud riigi kõrgeim täidesaatev ametnik Abdullah Abdullah. Tema kantselei sõnul ametnik viga ei saanud.

Ezadjar oli üks neljast inimesest, kes eile hukkusid, kui valitsusvastasel meeleavaldusel puhkesid kokkupõrked julgeolekujõududega. Üksused ajasid sajad kividega loopinud protestijad laiali muu hulgas tulirelvadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles