Blogi: Londoni kahes terrorirünnakus suri seitse ja sai haavata ligi 50 inimest (59)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritannia pealinnas Londonis sõitis auto inimeste sekka. Lisaks toimus Borough' turu juures pussitamine. Kahes terrorirünnakus suri seitse ja sai haavata ligi 50 inimest. Lisaks sai surma kolm terroristi, kelle tapsid politseinikud.

Hea Postimehe lugeja, kui oled Londonis ja sul on infot rünnakute kohta, palun võta ühendust Postimehega e-posti aadressil online@postimees.ee.

Laupäeva hilisõhtul kohaliku aja järgi kella 22.08 ajal (Eesti aja järgi kell 00.08) sõitis valge kaubik Londoni sillal inimeste sekka. Auto kihutas sillalt edasi Borough' turu juurde, kus kahtlustatavad väljusid sõidukist ja hakkasid inimesi pussitama.

Kohale kiirustasid relvastatud politseinikud ja kiirabi. Kolmas intsident leidis aset Vauxhallis, kus toimus samuti pussitamine, kuid hiljem selgus, et see polnud terrorirünnakuga seotud.

Piirkonnas suleti liiklus ja politsei tegeles inimeste piirkonnast evakueerimisega. BBC andmetel otsis Londoni politsei vähemalt kolme kuriteos kahtlustatavat. Hiljem teatas väljaanne, et politsei lasi Borough' turu juures maha kolm meessoost kahtlusalust. Kahtlustatavad kandsid pommivööd meenutavaid esemeid, kuid hiljem selgus, et tegu ei olnud lõhkeseadeldistega.

Inimestel soovitatakse rünnakute piirkonnast jätkuvalt eemale hoida. Samuti palub politsei suhtuda ettevaatlikult sotsiaalmeedias levivasse infosse. «Me avaldame faktid, kui saame. Meie info peab olema täpne.»

Otsepilt sündmuskohalt:

Alles möödunud nädalal leidis aset rünnak Manchesteris, kus enesetaputerrorist korraldas ööl vastu teisipäeva pommirünnaku Manchester Arenal toimunud USA laulja Ariana Grande kontserdil. Rünnakus sai surma üle 20 ja vigastada ligi 60 inimest.

Ka märtsis oli Londoni kesklinn tunnistajaks kahele omavahel seotud rünnakule: parlamendihoone ees pussitati surnuks korrakaitsja ning samas lähedal Westminsteri sillal sõitis tundmatu mees autoga rahva sekka. Neis rünnakutes hukkus neli inimest.

Kommentaarid (59)
Copy
Tagasi üles