Briti kaks suuremat parteid peatasid terrori tõttu valimiskampaania (1)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terrorirünnak Londonis.
Terrorirünnak Londonis. Foto: DANIEL SORABJI / AFP / Scanpix

Suurbritannia kaks suuremat parteid, konservatiivid ja leiboristid, peatasid seitsme inimese elu nõudnud Londoni terrorirünnaku tõttu tänaseks parlamendivalimiste kampaania.

«Konservatiivne Partei ei tee täna kampaaniat,» ütles peaminister Theresa May erakonna pressiesindaja ja lisas, et edasise tegevuse üle otsustatakse päeva jooksul, kui rünnaku üksikasjad selguvad.

Suurima opositsioonierakonna Tööpartei juht Jeremy Corbyn teatas samuti, et pärast konsultatsioone teiste parteidega otsustati austusavaldusena rünnakus hukkunutele ja vigastatutele kampaania üle riigi õhtuni peatada.

Parempoolne Briti Iseseisvuspartei (UKIP) teatas, et ei katkesta teiste erakondade eeskujul täna Londoni terrorirünnaku tõttu valimiskampaaniat.

UKIPi esimees Paul Nuttall ütles, et teine kampaaniakatkestus sarnaselt 22. mai Manchesteri terrorirünnakust tingitule on just täpselt see, mida ekstremistid meilt ootavad. «See võib tuua kaasa uusi rünnakuid,» lisas ta.

Ennetähtaegsed parlamendivalimised peetakse neljapäeval.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles