Londoni politseinik asus kumminuiaga kolme terroristi vastu (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrakaitsja Londoni rünnakuohvrite mälestuseks lilli viiva naise kõrval.
Korrakaitsja Londoni rünnakuohvrite mälestuseks lilli viiva naise kõrval. Foto: David Mirzoeff/PA Wire/PA Images/Scanpix

Üks Briti liikluspolitseinik võttis ette kõik kolm Londoni silla ründajat, relvaks vaid kumminui, vahendab The Independent.

Korrakaitsja oli üks esimesi, kes sündmustele reageeris ja sai terroriste peatada üritades noahaavu näkku, pähe ja jalga.

Politseiülem Paul Crowther tunnustas kolleegi vaprust.

«Kui kolleegi haiglas külastasin, kuulsin, mis eelmisel õhtul juhtunud oli,» sõnas Crowther. «On selge, et nagu paljud teisedki, kes kiirustasid sündmuskohal abi osutama, näitas ta üles ülimat vaprust. Kuigi ta on tõsiselt vigastatud, suutis ta meenutada, kuidas ründajatele vaid kumminuiaga relvastatult vastu astus.»

«Korrakaitsja kohta, kes liitus meiega vähem kui kaks aastat tagasi, näitas ta üles silmapaistvat vaprust ja see teeb mind ääretult uhkeks,» lisas konstaabel.

Rünnakus sai viga teisigi politseinikke.

Tööst vabal ajal rünnakupaigas viibinud Londoni politsei töötaja sai kriitilisi vigastusi ründajat ilma mingisuguse varustuseta maha joostes. See korrakaitsja tegeles vabal ajal ragbi mängimisega.

Lisaks astusid ründajatele vastu ka paljud kodanikud, kes terroriste pudelite, toolide ja muude ettejuhtuvate esemetega pildusid.

Rünnak suudeti peatada vaid kaheksa minutiga.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles