Prantsusmaa teatas ohvrite leidmisest lennukivrakist Atlandi ookeanis

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa ametnike kinnitusel leiti Atlandi ookeanist Air France’i reisilennuki tükke, mis peidavad endas 2009. aasta lennukatastroofi ohvrite surnukehi.

Air France’ile kuulunud Airbus A330-203, mis oli teel Brasiiliast Rio de Janeirost Pariisi, kukkus alla 1. juunil 2009, vahendas Reuters. Hukkusid kõik 228 pardal olnud inimest. Hilisemate otsingute käigus leiti 51 surnukeha.

Vaatamata kolmele laialdasele otsinguoperatsioonile pole musti kaste leitud ja seetõttu pole lennukatastroofi põhjust välja selgitatud.

Märtsi lõpus 2011 alustasid prantslased neljanda taolise operatsiooniga.

Prantsusmaa lennuõnnetuste uurimisamet (BEA) teatas eile, et ookeanist leiti suur tükk, mis sisaldab mootorit ja keretükke. Keskkonnaminister Nathalie Kosciusko-Morizet teatas täna, et vraki sees on näha inimjäänuseid.

«Meil on rohkem kui ainult jäljed, meil on surnukehad…Identifitseerimine on võimalik,» rääkis ta raadiojaamale France Inter.

Transpordiminister Thierry Mariani rääkis, et ohvrite perekondi teavitatakse nädala lõpus ja enne seda ühtki üksikasja ei avalikustata.

«See, et surnukehi leiti, on tõsi. Arvestades teema tundlikkust eelistame me hoida detailid perekondadele,» rääkis Mariani raadiojaamale France Info.

Suure lennukitüki leidmine on suurendanud lootusi leida lõpuks üles ka mustad kastid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles