Türgi asepeaminister: EL peaks olema meiega solidaarsem

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi asepeaministri Mehmet Şimşeki sõnul on pärast riigipöördekatset vangi sattunud või töö kaotanud inimestele õiglane kohtumõistmine tagatud juba seeläbi, et tema riik tunnistab jätkuvalt võimalust pöörduda Euroopa inimõiguste kohtusse.
Türgi asepeaministri Mehmet Şimşeki sõnul on pärast riigipöördekatset vangi sattunud või töö kaotanud inimestele õiglane kohtumõistmine tagatud juba seeläbi, et tema riik tunnistab jätkuvalt võimalust pöörduda Euroopa inimõiguste kohtusse. Foto: Eero Vabamägi

Kõik, mida me oma Euroopa liitlastelt ootame, on see, et nad laseksid justiitssüsteemil toimida, ütles Türgi asepeaminister Mehmet Şimşek Lennart Meri konverentsi ajal Postimehele antud intervjuus.

- Millest te kohtumistel meie riigikogu väliskomisjoni juhi ja välisministriga rääkisite?

Rääkisime loomulikult sellest, et Eesti võtab üle ELi eesistumise. Türgi on ELile oluline partner, liikmekandidaat. Meil on väga palju ühishuve, alates rahvusvahelise terrorismiga võitlemisest ja pagulasküsimusega toimetulemisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles