Putin USA meediale: väited Trumpi-sidemetest on ajuvabad (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin annab intervjuud NBC reporter Megyn Kellyle.
Vladimir Putin annab intervjuud NBC reporter Megyn Kellyle. Foto: Aleksei Družinin/AP/Scanpix

Vene president Vladimir Putin eitas USA uudistekanalile NBC antud intervjuus igasuguseid sidemeid USA riigipea Donald Trumpiga, vahendab The Guardian.

«See on lihtsalt järjekordne ajuvabadus,» sõnas Putin eile intervjuus NBC reporterile Megyn Kellyle, kes päris Vene osapoole kompromiteeriva materjali kogumisest Donald Trumpi kohta.

Trumpi administratsiooni võimalikud sidemed Venemaaga on sel nädalal USAs keskne teema, kuna tunnistusi valmistub andma vallandatud FBI direktor James Comey, kes juhtis Trumpi meeskonna ja Vene ametnike vaheliste võimalike sidemete uurimist.

Putin vastas, et tal ei ole Trumpiga mingeid sidemeid ja ta pole USA riigipead eales kohanudki. Seda hoolimata Trumpi korduvatest ärivisiitidest Venemaale.

Putin märkis, et praegu viibib Venemaal umbes sada USA firmajuhti: «Kas te tõesti arvate, et me kogume nende kõigi kohta kompromiteerivat materjali või midagi? Kas te olete aru kaotanud?»

Trump on aja jooksul pakkunud oma sidemete kohta Vladimir Putiniga vastukäivaid tunnistusi, kuid on muuhulgas väitnud, et pole Vene riigipeaga varem kohtunud.

USA luure järeldas jaanuaris, et Kreml üritas Ühendriikide novembrikuiseid presidendivalimisi Trumpi kasuks kallutada, häkkides selleks Demokraatliku Partei vanemametnike meilikontosid.

«Neil on valeinfo,» märkis Putin NBC-le. «Ja nad ei analüüsi informatsiooni tervikpilti. Ma ei ole isegi korraks näinud ühtki otsest tõendit Venemaa osalusest presidendikampaania mõjutamises.»

Ka endine CIA direktor John Brennan teatas eelmisel kuul, et täheldas 2016. aasta valimistel sidemeid Trumpi kampaaniameeskonna ja Venemaa vahel ning muretses, et venelased võivad ameeriklasi ära kasutada.

Pärast Comey vallandamist ilmnes, et Trump palus veebruaris endisel FBI juhil lõpetada juurdlus endise rahvusliku julgeolekunõuniku Michael Flynni sidemete kohta Vene suursaadiku Sergei Kisljakiga.

Putin ei teinud suuremat numbrit ka Flynni osalemisest 2015. aasta detsembris Moskvas toimunud meediaväljaande Russia Today pidulikul galaüritusel.

«Ma pidasin kõne. Seejärel rääkisime muudest asjadest. Siis ma tõusin püsti ja lahkusin. Pärast öeldi mulle: «Tead, see ameerika härrasmees oli kunagi julgeolekuteenistuses.» See on kõik. Ma isegi õieti ei rääkinud temaga. Sellega piirdub minu tutvus härra Flynniga,» sõnas Putin.

Reutersi teatel arutasid Flynn ja Trumpi nõunik ja väimees Jared Kushner Kisljakiga võimalust luua tagatoa suhtluskanal, mis oleks diplomaatide ja luure vaateväljast väljas.

Putin märkis, et ei olnud sellistest plaanidest teadlik: «Te tegite mitte millestki sensatsiooni. Ja sellest sensatsioonist sai sõjarelv praeguse presidendi vastu.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles