Vaprad londonlased: terrorivastaseks võitluseks sobib ka rula või õlleklaas (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londonlased pärast laupäeva öösel toimunud rünnakut.
Londonlased pärast laupäeva öösel toimunud rünnakut. Foto: MATT DUNHAM/AP/Scanpix

Vaprad londonlased reageerisid kolmele laupäeva õhtul terrorit külvanud mehele käepäraste vahenditega nagu õlleklaasid või rula, vahendab BBC.

39-aastane hispaanlane Ignacio Echeverría nägi, et Londoni silla juures toimub rünnak, ja tõttas appi naisele, keda pussitati. Selleks kasutas ta ainsat käepärast vahendit, mis tal saadaval oli – rula.

Avalik mure Echeverría pärast on kasvanud pärast seda, kui teda ei ole sellest ajast saadik näha olnud. Tema isa sõnul nähti meest viimati kõnniteel lamamas. Väidetavalt ei ole politsei teda aga hukkunute sekka lugenud.

Madridist pärit mees oli aga üks paljudest, kes enda elu ohtu seades rünnakuohvreid aitama tõttasid.

Rumeenia päritolu pagar Florin Morariu on tõusnud sotsiaalmeedias staariks – Borough` turul rüselust nähes kutsus ta oma poodi endast väljas Brasiilia naise, ning andis talle klaasi vett. Naine selgitas, et kolm inimest pussitavad tänaval inimesi.

Selle peale haaras pagar kaks resti ja tormas välja haavatuid kaitsma. Morariu aimas, et ühest restist ei pruugi piisata, seetõttu lõi ta samal ajal kui ründaja esimest tõrjus talle teise restiga pähe.

38-aastane Giovanni Sagristani kirjeldab, kuidas ründaja El Pastori nimelisse restorani sisenes ja naist pussitas: «Ta tuli karjudes sisse ja lihtsalt ründas teda.»

Sagristani sõber Carlos Pinto, kes töötab Londonis hooldusõena, hoolitses viga saanud naise eest.

Teised restoranikülastajad aga ajasid ründaja uksest välja tema pihta toole ja pudeleid loopides. Kui ründaja oli hoonest välja aetud, sulgesid töötajad turvavärava ja lukustasid külastajad ohutult majja sisse.

Väljaande Saturday Express majandustoimetaja Geoff Ho üritas aidata Southwarki taverni uksehoidjat, keda kaks ründajat piirasid. Poksi- ja võitluskunstiharrastajast Ho viibib praegu intensiivravil pärast pussitamisel saadud kaelavigastust.

Lisaks neile on ilmnenud veel teateid Briti liikluspolitseinikust, kes võttis ette kõik kolm Londoni silla ründajat, relvaks vaid kumminui. Tema viibib raskete vigastustega haiglas.

Teine kangelaslik korrakaitsja oli tööst vabal ajal rünnakupaigas viibinud Londoni politsei töötaja, kes sai kriitilisi vigastusi ründajat ilma mingisuguse varustuseta maha joostes. Korrakaitsja tegeles vabal ajal ragbi mängimisega.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles