Briti opositsiooniliider toetab Theresa May tagasiastumise nõuet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leiboristide juht Jeremy Corbyn.
Leiboristide juht Jeremy Corbyn. Foto: Owen Humphreys/PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti opositsioonilise Tööpartei esimees Jeremy Corbyn toetas täna üleskutset, milles nõutakse peaminister Theresa May tagasiastumist kuue aasta jooksul siseministrina politseijõududes tehtud kärbete tõttu.

Corbyn vastas jaavatalt telekanali ITV küsimusele, kas ta toetab nõuet, et May pärast kolme terrorirünnakut kolme kuu jooksul ameti maha paneks.

«Tagasiastumist on nõudnud paljud väga vastutustundlikud inimesed, kellele teeb muret, et ta oli kogu selle aja siseministeeriumis, viis läbi politseinike arvu kärped ja ütleb nüüd, et meil on probleem. Jah, meil on tõesti probleem: me ei oleks tahtnud politseinike arvu kärpida,» ütles leiboristide juht.

Küsimusele, kas ta soovib tõesti May tagasiastumist, vastas Corbyn: «Meil on neljapäeval valimised ja see on ehk parim viis selle probleemi lahendamiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles