NATO liitlaste enamik seisab tippkohtumisele Istanbulis vastu (1)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
İncirliki õhubaasi komandör kindral Bekir Ercan Van oli üks neist riigipöördekatses osalenud Türgi sõjaväelastest, kes kohe mullu suvel vahi alla võeti.
İncirliki õhubaasi komandör kindral Bekir Ercan Van oli üks neist riigipöördekatses osalenud Türgi sõjaväelastest, kes kohe mullu suvel vahi alla võeti. Foto: Reuters/ScanPix

NATOs teravnevad pinged järgmise tippkohtumise toimumispaiga pärast.

Nagu Postimeeski kirjutas, paistsid selle märgid kaks nädalat tagasi NATO kõrgetasemelisel kohtumisel. Vastupidi ootustele ei kinnitanud riigipead järgmise tippkohtumise kohta, vaid ainult aja – aastal 2018. Ametlikust infost ei leia mullu suvel Varssavis liikvele läinud teavet, et üritust võõrustab Istanbul.

Möödunud nädalal kirjutas Saksa ajaleht Die Welt, et nende riik, veel 17 Euroopa liitlast ja Kanada seisavad vastu alliansi suurürituse korraldamisele Türgis. Selle asemel tahetakse 2018. aasta tippkohtumine teha Brüsselis alliansi uues peakorteris.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles