USA välisminister: Trump andis korralduse taastada suhe Venemaaga (27)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Rex Tillerson tegi avalduse Uus-Meremaal, kus kohtus peaminister Bill Englishiga.
USA välisminister Rex Tillerson tegi avalduse Uus-Meremaal, kus kohtus peaminister Bill Englishiga. Foto: Marty Melville/AFP/Scanpix

USA välisministri Rex Tillersoni sõnul andis president Donald Trump talle korralduse ehitada uuesti üles Ühendriikide suhe Venemaaga ning mitte lasta uurimisel Moskva seotusest riigipea presidendikampaaniaga segada suhete taastamist.

USA suhe Venemaaga on madalseisus ja halveneb jätkuvalt, ütles Tillerson, kelle sõnul andis Trump talle korralduse üritada suhet stabiliseerida ja vastastikust usaldust taastada.

«Ma ei saa kommenteerida Venemaad puudutavate uurimiste üksikasju ega seda, kas need võivad Trumpi valitsuse kukutada, sest mul puudub (asjaoludest) otsene teadmine,» ütles Tillerson.

Ministri sõnul ütles Trump talle, et ta ei tohiks lasta juhtunut ümbritseval pahameeletormil segada tööd USA-Vene suhete vallas.

«Ta on mulle üsna selgelt andnud mõista, et peaksin edasi liikuma mis tahes kiirusel ja kohtades, kus meil on võimalik teha edusamme,» ütles Tillerson. «Ma pole nende teiste küsimustega seotud,» lisas ta.

Ministrilt küsiti ka Trumpi provokatiivsete Twitteri-sõnumite kohta. USA riigipea kritiseeris Londoni meeri pärast seda, kui kolm ründajat tapsid nädalavahetusel linna tänavatel seitse ja vigastasid kümneid inimesi.

«Presidendil on oma ainulaadne viis Ameerika rahva ja maailmaga suhtlemiseks ... See on tema heaks töötanud päris hästi ning ma ei kavatse teda nõustada selles, kuidas sõnumit edastada. See sõltub temast,» lisas Tillerson.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles