Pakistani politsei puistab Londoni ründaja sugulaste ärisid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
27-aastane Khuram Shazad Butt sündis Pakistanis, kuid kasvas üles Suurbritannias.
27-aastane Khuram Shazad Butt sündis Pakistanis, kuid kasvas üles Suurbritannias. Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Kümned erariietes Pakistani julgeolekuteenistuse agendid korraldasid läbiotsimise Pakistani linnas Jhelumis asuvas restoranis, mis kuulub Londoni terrorirünnaku korraldanud Khuram Butti sugulasele, tuntud Pakistani ärimehele Nasir Buttile, vahendab Telegraph.

Kuigi briti võimude sõnul radikaliseerus Butt pigem Suurbritannias kui Pakistanis, märkis üks sündmuskohal viibinud ametnik Telegraphile, et politseireidid Butti sugulaste äridele ja elukohtadele on vajalik ettevaatusabinõu.

«Meie briti kolleegid ütlesid meile, et nende hinnangul on vähetõenäoline, et ta siin radikaliseeriti, pigem sai ta väljaõppe Süürias. Sellegipoolest teeme me kõigis tema Pakistani sugulastele kuuluvates majades läbiotsimised ja kuulame pealt tema pereliikmete tehtud telefonikõnesid,» ütles ametnik.

Väidetavalt sündis 27-aastane Butt Pakistanis Jhelumi piirkonnas. Enne 1988. aastal koos perega Suurbritanniasse emigreerumist pidas ta isa Saif seal mööblipoodi.

Samast piirkonnast on pärit paljud briti Pakistani kogukonna liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles