Graafik: Briti valitsus kärbib terrorismivastase võitluse eelarvet (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti politseiametnikud täna Londonis laupäevases terrorirünnakus hukkunute auks vaikuseminutit pidamas.
Briti politseiametnikud täna Londonis laupäevases terrorirünnakus hukkunute auks vaikuseminutit pidamas. Foto: Marko Djurica/Reuters/Scanpix

Viimane terrorirünnak Londonis oli kolme kuu jooksul kolmas kord, kui selle toimepanijad olid tegelikult politseile ja julgeolekuteenistustele teada, kuid sellegi poolest ei suudetud rünnakut ära hoida, kirjutab The Times.

See on tõstatanud küsimuse briti julgeolekuteenistuste võimekusest, sest väidetavalt tuleb neil silm peal hoida ligikaudu 23 000 Suurbritannias tegutseval potentsiaalsel terroristil.

Samal ajal on aga briti valitsusel kavas terrorismivastaseks võitluseks ettenähtud eelarvet kõvasti kärpida.  

Nimelt selgub siseministeeriumi dokumentidest, et briti julgeoleku ja terrorismivastase teenistuse (Office for Security and Counterterrorism (OSCT) - toim.) eelarve väheneb käesoleval aastal veelgi. Nimelt saab see olema möödunud aasta 856 miljoni naela asemel 824 miljonit, mis tähendab 3.7 protsendilist kärbet.

Tegemist on üksusega, kes vastutab Suurbritannia terrorismivastase võitluse strateegia eest nii kodu- kui ka välismaal. Lisaks tuleb sealt rahastus valitsuse algatatud ennetusprogrammile, mille eesmärk on teha kindlaks terrorismile kalduvaid isikuid.

Lisaks sellele saab Briti meedias jätkuvalt kriitikat praeguse peaministri Theresa May otsus David Cameroni valitsuse siseministrina kärpida politsei isikukoosseisu.

The Times koostas siseministeeriumi andmete põhjal tabeli, kuidas on vähenenud  jõustruktuurides töötavate inimeste arv alates 2010. aastast kuni praeguseni.

Allikas: The Times/ Suurbritannia siseministeerium
Allikas: The Times/ Suurbritannia siseministeerium Foto: The Times Online
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles