Läti keelab terroririski vähendamiseks taristuobjektide jäädvustamise (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA armee soomukid Läti maanteel.
USA armee soomukid Läti maanteel. Foto: Oksana Dzadan/AP/Scanpix

Läti valitsus keelas täna eesmärgiga vähendada terrorirünnaku riski kriitilise tähtsusega taristuobjektide, sealhulgas valitsushoonete, filmimise ja pildistamise.

Kriitilise tähtsusega taristu mõiste all peetakse silmas ühiskonna toimimiseks eluliselt tähtsaid tervishoiu-, riigikaitse-, julgeoleku-, majandus- ja sotsiaalobjekte, mille hävitamine võib mõjutada kogu elanikkonda.

Selliste objektide hulka kuuluvad näiteks hüdroelektrijaamad, gaasijuhtmed, transpordisüsteemid, valitsushooned jne.

Kuigi eriteenistused soovitavad mõningate taristuobjektide jäädvustamist keelata juba praegu, ei näe seadused ette inimeste sellisest keelust teavitamise viisi.

Valitsuse otsuse kohaselt võib neid nüüdsest pildistada ja filmida ainult haldajaga eelneva kooskõlastuse alusel ja objektide juurde paigutatakse vastavasisulised teavitustahvlid.

Valitsus nägi ette ka muid terroriohu maandamise meetmeid, näiteks teoreetilised ja praktilised julgeolekuõppused taristu töötajatele.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles