Katar võib jalgpalli MMist ilma jääda

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA toonane president Sepp Blatter tegi 2010. aastal teavaks otsuse, et 2022. aasta jalgpalli MM-finaalturniir toimub Kataris.
FIFA toonane president Sepp Blatter tegi 2010. aastal teavaks otsuse, et 2022. aasta jalgpalli MM-finaalturniir toimub Kataris. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/Scanpix

2010. aasta septembris avas toonane maailma jalgpalliliidu (FIFA) president Sepp Blatter ümbriku, mille sisu šokeeris tervet spordiüldsust, sest 2022. aasta jalgpalli MM-finaalturniiri korraldusõiguse Katarile andmine oli nii ootamatu kui üldse võimalik.

FIFA juhatuse salajasel hääletusel alistas hindajatelt kasinaimad punktid saanud Katar nii Ameerika Ühendriigid kui ka Austraalia. Tõsi, enamik toonastest FIFA juhatuse liikmetest on praeguseks korruptsiooni tõttu ametist taandatud, aga otsus püsib jõus, sest FIFA allkirjastas Katariga lepingu, mille ülesütlemiseks pole olnud põhjust (ega ka jalgpallipoliitilist tahet).

Üleeile vallandunud kriisi valguses jäi FIFA kommentaaride jagamisel napisõnaliseks, öeldes vaid, et on MMi korralduskomiteega kontaktis. FIFA nõukogu liige, Saksamaa jalgpalliliidu president Reinhard Grindel ütles, et eesmärk peab olema poliitilise lahenduse leidmine, mitte boikotiga ähvardamine. «Üks asi on selge: üleilmne jalgpallikogukond peab nõustuma, et suurturniire ei peeta terrorismi toetavates riikides,» lisas Grindel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles