Galerii: terroristid ründasid Iraani parlamenti (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iraani pealinnas Teheranis sai parlamendihoones toimunud tulistamises ja rünnakus mausoleumile surma vähemalt 12 inimest. 

Parlamendihoone ründajaid oli kolm – kaks neist avasid tule inimeste pihta ja kolmas õhkis end hiljem maja neljandal korrusel. Ühel terroristil õnnestus hoonest põgeneda, kuid politsei tabas ta peagi. Kinnitamata andmeil üritas ta leida ruumi, kus rahvasaadikud peavad koosolekut, kuid eksis majas ära. 

Ründajate identiteet ja motiividid on endiselt ebaselged. 

Pea samal ajal saabusid teated, et terrorist on avanud tule pealinna lõunaosas asuvas ajatolla Khomeini mausoleumi juures. 

Vastutuse rünnaku eest võttis terrorirühmitis Islamiriik (ISIS). Grupeering näeb kõiki šiiite ketserite ja ususalgajatena. 

Iraanis kehtivad ranged relvaseadused ja terrorism on riigis haruldane, mis tähendab, et tõenäoliselt pidid ründajad oma relvad riiki sisse smugeldama.

Erilist sümbolismi kannab endas ajatolla mausoleumi ründamine. Khomenei juhtis 1979. aasta Iraani islamirevolutsiooni ning juhtis seejärel riiki kümme aastat.  

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles