Video: Mehhiko vanglamässus tapeti kolm politseinikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Mehhiko põhjaosas asuvas Ameerika Ühendriikidega piirnevas osariigis puhkes eile tunde kestnud äge tulevahetus vangide ja julgeolekujõudude vahel. Surma sai neli inimest, nende seas kolm politseinikku.

Relvatärinat oli kuulda ka väljaspool Tamaulipase osariigi keskuse Ciudad Victoria vanglat, kuhu saabusid raskerelvis julgeolekujõud.

Vangla territooriumilt tulnud politseinik, kes sai vahejuhtumis kergelt kannatada, ütles, et kinnipeetud on relvastatud automaatidega.

Ciudad Victoria vangla. Foto: AP/Scanpix
Ciudad Victoria vangla. Foto: AP/Scanpix Foto: /AP

Osariigi julgeolekujõudude pressiesindaja Alberto Rodriguez lausus usutluses telekanalile Milenio TV, et kolm politseinikku ja tuvastamata inimene on saanud surma ning veel kuus haavata.

Kõik haavatud olevat samuti korrakaitsjad. Korra tagamiseks suundusid politseinikele appi ka sõdurid.

Politseinikud varjumas auto taha. Foto: Stringer/Scanpix
Politseinikud varjumas auto taha. Foto: Stringer/Scanpix Foto: STRINGER/REUTERS

Valitsusele kuuluvalt helikopterilt võetud ülesvõtetelt võis näha ühest hoonest tõusmas valget suitsu. Võimud on sulgenud ümberkaudsed teed ning piirkond on evakuatsioonirežiimil.

Vangide sugulased ütlesid, et vägivald puhkes seoses tüliga vangla varasemate asukate ning hiljuti piirilinnast Nuevo Laredost üle toodud kinnipeetavate vahel.

Vanglamässud on Mehhikos üsna tavaline nähtus, kuna sageli kehvades tingimustes kipuvad mõjuvõimsad jõugud kehtestama ise kontrolli oma elukeskkonna üle.

Foto: Stringer/Scanpix
Foto: Stringer/Scanpix Foto: STRINGER/REUTERS

USA Texase osariigiga Mehhiko lahe kaldal piirnev Tamaulipase osariigis on vägivald viimastel aastatel sagenenud seoses rivaalitsevate uimastikartellide vägikaikaveos piirkonna kontrollimise üle.

Foto: Stringer/Scanpix
Foto: Stringer/Scanpix Foto: STRINGER/REUTERS

Vaata videost vangla juures toimunud lahingut. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles