Pommiähvardus katkestas Taani-Saksa praamiliikluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Taani ja Saksamaa vahel sõitvatele praamlaevadele tehti telefoni teel pommiähvardus, liiklus on seiskunud ja reisijad evakueeritud. 

Ettevõte Scandlines laevad opereerivad Taani poolelt Rødbyni ja Sakamaalt Puttgardenini vahel.

Tallink jälgib olukorda tähelepanelikult

Tallinki laevade liiklust Läänemerel pommiähvardus otseselt ei mõjuta, kuid ettevõtte turvajuhi kinnitusel jälgib laevafirma olukorda tähelepanelikult.

Tallink Grupi turvajuht Armand Sõmer ütles Postimehele, et laevafirma jälgib juhtumi kohta laekuvat täiendavat infot ning teeb lähtuvalt sellest koostöös ametijõududega järgmised otsused.

Ta märkis, et Tallink on viimasel ajal üha enam pühendanud tähelepanu reisijate ohutusele ja turvateemadele. Ettevõte korraldab koos politsei- ja piirivalveameti ning veeteede ametiga nii Tallinnas kui ka Paldiskis regulaarseid kontrolle, mille käigus kontrollitakse kauba vastavust deklareeritule, ohtliku kauba märgistust ning kaubakinnitusi.

«Sarnaselt toimuvad pistelised kontrollid reisijatele laeva ukse juures, kus lisaks dokumentidele ja pardakaardile kontrollime kahtluse korral ka reisija pagasit. Kõik see toimub pidevas koostöös ametivõimudega ning vastavalt turvaplaanidele, mis on heaks kiidetud veeteede ametiga,» ütles Sõmer.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles