Ema ja Itaalia võimude hoiatustest ei piisanud

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult paremale: Khuram Butt, Rachid Redouane ja Youssef Zaghba.
Vasakult paremale: Khuram Butt, Rachid Redouane ja Youssef Zaghba. Foto: Reuters/ScanPix

Itaalia võimud hoiatasid Ühendkuningriiki Youssef Zaghba eest, kellel õnnestus sellest hoolimata koos kahe kaaslasega korraldada laupäeval Londonis rünnak, mille ohvrite arv kasvas eile kaheksani.

Itaalia politsei pidas Itaalia-Maroko topeltkodakondsusega 22-aastase Zaghba kinni Bologna lennujaamas mullu märtsis, kui ta oli teadaolevalt teel Türgi kaudu Süüriasse. Läbiotsimisel leiti tema telefonist äärmusrühmituse ISIS propagandat. Kindlate tõendite puudumise tõttu ei esitatud Zaghbale süüdistust. Itaalia politsei registreeris Zaghba aga potentsiaalse terroristina ning teavitas sellest oma kolleege teistes riikides.

«Me ei saa esitada inimesele süüdistust pelgalt seetõttu, et ta on vaadanud teatud internetilehekülgi,» selgitas Itaalia politseijuht Franco Gabrielli eile uudisteagentuuri AFP vahendusel ajakirjanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles