Liibanoni ISF vahistas eestlaste rööviga oletatavalt seotud mehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni ekspresident Amin Gemayel puudutas pressikonverentsil röövitud eestlaste teemat.
Liibanoni ekspresident Amin Gemayel puudutas pressikonverentsil röövitud eestlaste teemat. Foto: SCANPIX

Liibanoni julgeolekujõud (ISF) pidasid eile kinni mehe, keda kahtlustatakse seotuses seitsme Eesti kodaniku röövimisega Bekaa orus.

Portaali NOW Lebanon andmetel on mehe nimi Arfan M.M. Ta võeti kinni Bekaa orus Bar Eliase linnas aset leidnud reidi käigus.

Tundmatud isikud röövisid Bekaa orus Zahle linna lähistel seitse eestlasest jalgratturit 23. märtsil varsti pärast seda, kui mehed olid ületanud Süüria-Liibanoni piiri.

Liibanoni ekspresidendi Amin Gemayeli arvates on olukord riigis muutunud ohtlikuks. Eile aset leidnud pressikonverentsil kutsus Phalange’i partei liider riigijuhte üles maad päästma, vahendas yalibnan.com.

«Arvestades riigis aset leidnud arenguid, ei peaks vaakum Liibanonis püsima. Rünnak USA saatkonna konvoile Sidonis… Seitsme eestlase röövimine, kelle saatus on siiani ebaselge…Märul Roumieh’ vanglas ja pommitamine Zahles näitavad, et olukord Liibanonis on ohtlik... Meil on vaja maa päästa,» rääkis endine riigipea.

Rannamäe: röövijad ootavad ilmselt jälgede segamiseks

Liibanonis viibinud ERRi ajakirjaniku Aarne Rannamäe sõnul pole kohapealsetel hästi informeeritud inimestel enam mingit kahtust, et kogu teo taga oli mingi suur rahvusvaheline terroriorganisatsioon. «Küsimus on nüüd päris selge selles mõttes, et see noorukite jõuk, kes nad võttis pantvangi, kes nad sinna valgetesse kaubikutesse toppis, et need on puhtalt käsutäitjad ja selle töö tellijad on tegelikult piiri tagant,» sõnas Rannamäe ETV saatele «Terevisioon», vahendasid ERRi uudised.

Rannamäe kirjeldusel loodetakse hetkel seda, et varem või hiljem esitavad röövijad mingisugused nõudmised ja siis hakkavad asjad uuesti hargnema.

«Tõenäoliselt jälgede segamiseks oodatakse ja seda on alati tehtud, kuigi siin eksperdid on sellel arvamusel, et mida rohkem asi venib, seda raskemaks ja keerulisemaks ta läheb.»

Rannamäe sõnul tundub talle praegu, et võimud on lihtsalt kaotanud jälje ja oodatakse nii-öelda teise poole käiku, et siis vastavalt reageerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles