Häkkerite poolt Katari emiirile suhu pandud sõnad ajasid Pärsia lahe riigid tülli (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häkkimise ohvriks langenud Katari emiir Tamim bin Hamad al-Thani.
Häkkimise ohvriks langenud Katari emiir Tamim bin Hamad al-Thani. Foto: HAMAD I MOHAMMED/REUTERS/Scanpix

Katari riiklikku uudisteagentuuri häkiti ning sinna riputati üles riigijuhile omistatud libateateid, mis aitasid lüüa mõrasid suhtesse teiste Pärsia lahe riikidega, selgus esialgsest uurimisest. Asja avalikustas eile Katari välisministeerium.

Saudi Araabia, Egiptus, Araabia Ühendemiraadid ning mitmed teised riigid lõikasid Dohaga selle nädala algul sidemed läbi, osalt ajendasid seda 23. mail Qatar News Agency' koduleheküljel üleval olnud teated.

Libauudises hoiatas Katari emiir Tamim bin Hamad al-Thani teistel riikidel Iraaniga tüli kiskumast, lisaks kaitses ka Palestiina rühmitust Hamas ja Liibanoni šiialiikumist Hezbollah'd, mis omab Teheraniga tihedaid sidemeid.

Ministeeriumi teatal kinnitasid uurijad, et kõrgetasemelise tehnoloogia ja uuenduslike meetodite abil kasutati ära Qatar News Agency leheküljel olnud elektroonilist lünka, teatas Katari välisministeerium. Ministeerium ei lisanud, kes rünnaku taga võiksid olla.

USA ja Euroopa ametnike sõnul olid USA valitsusametid juba varem kindlad, et häkkerite kätte langesid nii uudisteagentuur kui ka Katari valitsuse Twitteri-lehekülg. CNNi tsiteeris anonüümset USA ametnikku, kelle teatel kahtlustatakse häkkimises Moskvat. Venemaa on kõik süüdistused ümber lükanud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles