Lapse nimel palvetanud vanemad said süüdistuse mõrvas (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarah ja Travis Mitchell.
Sarah ja Travis Mitchell. Foto: Kuvatõmmis

Ameerika Ühendriikides said mõrvasüüdistuse vanemad, kes otsustasid oma vastsündinu haiglasse saatmise asemel tema tervise nimel palvetada. Laps suri mõned tunnid pärast ilmaletulekut.

Oregonis elavad Sarah ja Travis Mitchell kuuluvad Kristuse Järgijate Kirikusse, mis ei tunnista moodsat meditsiini. Selle asemel kasutavad nad ravimiseks palvetamist ja õlide määrimist.

Sarah tõi kaksikud lapsed ilmale 5. mail oma vanavanemate kodus, ümbritsetuna ainult perekonnast. Ühel lapsel tekkisid aga hingamisprobleemid ja ta suri paari tunni jooksul.

Sünnitus toimus kaks kuud enne õiget aega ja ekspertide hinnangul pole kindel, kas lapse kohene haiglasse viimine võinuks ta elu päästa. Samas oleks tal säärasel juhul olnud vähemalt võimalus.

2011. aastal mõisteti tapmise eest kuueks aastaks vangi samasse kirikusse kuuluv paarike, kes samuti ei võimaldanud oma vastsündinule arstiabi. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles