Norra ülemkohus lükkas Breiviki apellatsiooni tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerial view of the island Utoya on May 31, 2017 where far-right extremist Anders Behring Breivik killed 69 people back in July 2011. 
The Labour Party
Aerial view of the island Utoya on May 31, 2017 where far-right extremist Anders Behring Breivik killed 69 people back in July 2011. The Labour Party Foto: TORE MEEK/AFP

Norra ülemkohus teatas neljapäeval, et ei menetle massimõrvar Anders Behring Breiviki apellatsiooni kohtuotsuse vastu, milles leiti, et teda ei kohelda vanglas ebainimlikult.

Ülemkohtu samm tähendab, et apellatsioonikohtu märtsikuine otsus jääb jõusse.

Apellatsioonikohus tühistas Oslo ringkonnakohtu varasema otsuse ja ütles, et Breivikit pole koheldud viisil, mida võib pidada piinamiseks, ebainimlikuks või alavääristavaks.

2011. aastal 77 inimest mõrvanud Breivik kannab karistust tugevdatud julgeolekuga vanglas. Eelmise aasta märtsis väitis Breivik, et tema üksikvangistus rikub Euroopa inimõiguste ja põhivabaduste kaitse konventsiooni, ning kaebas Norra riigi kohtusse.

Oslo ringkonnakohus andis üldsuse jahmatuseks Breivikile õiguse, apellatsioonikohus aga tühistas selle.

Breiviki advokaadi Oystein Storrviki sõnul antakse nüüd asi edasi Euroopa Inimõiguskohtusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles