Somaalias hukkus rünnakus sõjaväebaasile ligi 70 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia sõdur. Foto on illustreeriv.
Somaalia sõdur. Foto on illustreeriv. Foto: Mohamed Abdiwahab/AFP/Scanpix

Kesk-Somaalias poolautonoomses Puntalandis sai täna terroristide rünnakus sõjaväelaagrile surma ligi 70 inimest. 

Rünnaku eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Al-Shabaab, mille väitel tapeti Af-Ururi baasis 61 sõdurit. Baas asub islamistide tuntud pelgupaiga Golise mägede juures.

Viimaste aastate ohvriterohkeim rünnak algas plahvatusega. Seejärel jooksid islamistid baasile tormi ja tapsid kõik sõdurid, kes ette jäid, ütles sõjaväeametnik Ahmed Mohamed.

Kohalik julgeolekuametnik Ahmed Abdiweli ütles, et julgeolekujõud tõrjusid  ründajad tagasi, kuid olid mõned ohvrid. Abdiweli jutu järgi sai surma 10 ja haavata veel mitu sõdurit. «Mässulised kandsid raskeid kaotusi ning nad jäid ilma paljudest oma võitlejatest,» lisas ta.

Kummagi vaenupoole ohvrite arvule ei õnnestunud esialgu iseseisvalt kinnitust saada, kuid elanike sõnul oli lahing raevukas. Nad rääkisid kaosest baasis ja selle ümbruses, kus džihadistid lõid pea maha ka mitmel teele jäänud tsiviilelanikul. Ühe pealtnägija sõnul on ohvrite hulgas naisi.

«Olukord on troostitu. See oli ennenägematu rünnak,» ütles Mohamed. Äärmuslased, kelle hulgas oli enesetapupommitajad, ründasid baasi kolmest suunast ja sundisid sõdurid taanduma.

Kõrge sõjaväeametnik kolonel Hashi Ahmed ütles, et kohale saadeti lisajõud ja neil õnnestus ründajad laagrist välja lüüa. Tema hinnangul osales pealetungis umbes sada võitlejat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles