Saksamaa andis tšetšeeni geile humanitaarviisa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskvas aprilli keskel tehtud fotol näeb tšetšeeni homoseksuaalist meest, kes pidi kodupiirkonnast tagakiusamise tõttu lahkuma.
Moskvas aprilli keskel tehtud fotol näeb tšetšeeni homoseksuaalist meest, kes pidi kodupiirkonnast tagakiusamise tõttu lahkuma. Foto: NAIRA DAVLASHYAN/AFP/Scanpix

Saksamaa andis Venemaalt Tšetšeeniast pärit meessoost geile humanitaarviisa, veel neli taotlust on kaalumisel, teatas täna Saksamaa välisministeerium.

Vene ajaleht Novaja Gazeta kirjutas selle aast märtsis, et tšetšeeni võimud on asunud riigis elavaid homoseksuaalseid mehi vangistama ja piinama. Väljaande info kohaselt on riigis vähemalt sada geid vahi alla võetud ning nende peredele antud soovitus nad perekonna au taastamiseks ise ära tappa.

Saksa välisministeerium kinnitas avalduses, et ühel juhul on viisa väljastatud ning isik sai üleeile Saksamaale tulla. «Oleme rõõmsad, et saame selliste erakordselt keeruliste juhtumite puhul oma abikäe ulatada,» teatas ministeeriumiametnik.

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ärgitas mai algul Vene riigipead Vladimir Putinit Tšetšeeniast tulevaid teateid uurima ning riigis elavate geide ja lesbide turvalisust tagama.

Tšetšeeniast põnenenud geid Moskvas aprilli keskel. Foto: AFP PHOTO/ NAIRA DAVLASHYAN/Scanpix
Tšetšeeniast põnenenud geid Moskvas aprilli keskel. Foto: AFP PHOTO/ NAIRA DAVLASHYAN/Scanpix Foto: NAIRA DAVLASHYAN/AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles