KOHALIK VAADE. Läti keelas terroririski vähendamiseks taristuobjektide jäädvustamise

Raivis Vilūns
, Diena ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal kinnipeetud lätlane Aleksandrs Krasnopjorovs oli Läti Raudtee osakonnajuht, kelle vastutuse alla kuulus raudteede korrashoid Riiast ligi 50 kilomeetri kaugusel asuvas Jelgava linnas.
Möödunud aastal kinnipeetud lätlane Aleksandrs Krasnopjorovs oli Läti Raudtee osakonnajuht, kelle vastutuse alla kuulus raudteede korrashoid Riiast ligi 50 kilomeetri kaugusel asuvas Jelgava linnas. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Läti valitsus leppis teisipäeval kokku seadusemuudatustes, millega keelatakse pildistada ja filmida kriitilise tähtsusega taristuobjekte, sealhulgas raudteid, haiglaid ja valitsushooneid, samuti neid sodida.

Otsus võeti vastu hoolimata asjaolust, et paljud neist objektidest asuvad keset linna ning turistidel on kombeks nende taustal selfisid teha. Rääkimata sellest, et need kohad on salvestatud ka Google Mapsi kaardirakendusse. 

Läti julgeolekuasutuste soovitusel vastu võetud otsus on osa siseministeeriumi laiemast kavast vähendada terrorirünnaku riski kriitilise tähtsusega taristuobjektidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles