Põhja-Korea teatel katsetati viimati uuetüübilisi rakette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea mailõpu raketikatsetus.
Põhja-Korea mailõpu raketikatsetus. Foto: KCNA/Reuters

Põhja-Korea riiklik uudisteagentuur KCNA teatas reedel, et päev varem katsetati uuetüübilisi rakette.

"Neljapäeval viidi läbi uuetüübiliste maa-meri tiibrakettide katsetulistamine, mis tuvastasid ja tabasid edukalt ujuvsihtmärke merel," kirjutati teadaandes.

Põhja-Korea tulistas neljapäeval oma idarannikult ÜRO sanktsioone trotsides välja mitmeid lühimaa tiibrakette.

"Põhja-Korea tulistas sel hommikul Gangwoni provintsist Wonsani lähedalt välja mitmeid tuvastamata rakette, ilmselt on tegemist pind-laev tüüpi rakettidega," vahendas Lõuna-Korea uudisteagentuur Yonhap.

Lõuna-Korea staabiülemate ühendkomitee andmeil lendasid raketid umbes 200 kilomeetrit ning lennu kõrgeim punkt oli kaks kilomeetrit. Tegemist oli Põhja-Korea neljanda raketikatsetusega vähem kui viie nädala jooksul.

Põhja-Korea on jätkanud rahvusvahelisest hukkamõistust, diplomaatilisest survest ja sanktsioonidest hoolimata oma raketikatsetusi. Viimati karmistas ÜRO Julgeolekunõukogu sanktsioone Pyongyangi vastu möödunud nädalal.

Euroopa Liit laiendas Põhja-Koreale tuuma- ja raketikatsetuste tõttu kehtestatud sanktsioone, lisades nimekirja 14 inimest, kelle pangaarved külmutatakse ja kellele kehtib reisikeeld. Neljapäeval teatavaks tehtud meetmetega koos hõlmavad sanktsioonid 94 inimest.

Möödunud kuul katsetas Pyongyang oma seni suurima tegevusraadiusega ballistilist raketti eesmärgiga välja töötada USA emamaani küündiv tuumalõhkepeaga rakett. Põhja-Korea on läinud aasta algusest saadik korraldanud kaks tuumakatsetust ja tulistanud välja kümneid rakette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles