Allikas Liibanoni ajalehele: eestlaste röövimise põhjus peitub rahas

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni politseipatrullid Anjari linna lähistel, kust otsiti eestlaste röövijaid.
Liibanoni politseipatrullid Anjari linna lähistel, kust otsiti eestlaste röövijaid. Foto: SCANPIX

Lähinädalatel võib tõenäoliselt näha mitmeid julgeolekuintsidente, rääkis poliitikaga seotud allikas eile Liibanoni ajalehele The Daily Star.

Allika sõnul ei ole üldine atmosfäär rahustav, kuna mitmed asjaolud on komplitseerinud olukorda riigis.

Seitsme eestlase röövimine, pommiplahvatuse korraldamine kiriku juures Zahles ja mõned kokkupõrked palestiinlaste põgenikelaagris (Ain al-Hilweh Camp) olid tihedalt seotud ja omavahelises sõltuvuses sõnumite seeriaga, mis olid suunatud mitmele poole.

Allika sõnul on eestlaste röövimise põhjus puhtalt finantsiline ja Araabia riike raputava revolutsiooniga pole sel midagi ühist.

Allikas oletas, et julgeolekuintsidentide sagedus võib lähipäevil suureneda ja seda praeguse poliitilise vaakumi tõttu, mille taga on suutmatus moodustada uut valitsuskabinetti.

Allikas rääkis, et ootamatute üllatuste vältimiseks julgeolekutasandil on turvalisuse eest vastutavad ametnikud saanud vajalikke tegutsemisjuhiseid. Need sisaldavad ka riiklike institutsioonide ja välismaiste diplomaatiliste esinduste (USA, Prantsusmaa, Itaalia, Egiptuse, Süüria ja Saudi Araabia) kaitset.

Euroopa riikide saatkondade turvameeskonnad Beirutis on häireseisundis pärast valitsustelt karmide instruktsioonide saamist võimalike provokatsioonide kohta.

Allikas lisas, et fundamentalistid ja ekstremistid on tulnud Liibanoni ja hargnenud laiali mitmes piirkonnas riigi põhjaosas, Bekaa orus ja lõunaosas, eriti Ain al-Hilwehis, kus erinevate riikide kodanikud on tulnud laagrisse ja teinud koostööd al-Qaedast innustust saanud rühmituse Jund al-Shamiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles