Mladici naine usub, et abikaasa on surnud

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bosijlka Mladic
Bosijlka Mladic Foto: SCANPIX

Sõjakuritegudes kahtlustatavana tagaotsitava serblase Ratko Mladici naine Bosiljka Mladic ei usu enda sõnul, et tema mees enam elus oleks, kirjutab uudistevõrk AFP.


«Tal on kolm korda olnud ajuverejooks,» rääkis Bosiljka Mladic täna kohtu ees. «Kui ta oleks elus, oleks ta leidnud viisi, kuidas võtta perekonnaga ühendust.»

Proua Mladicit süüdistatakse ebaseaduslikus tulirelvade omamises. Süüdistuse aluseks on 2008. aastal tema kodu läbiotsimisel leitud automaat ja mitu revolvrit.

Aastatel 1992-1995 bosnia serblasi juhtinud Ratko Mladicit süüdistatab Rahvusvaheline Kriminaalkohus genotsiidis, inimsusevastastes kuritegudes ja sõjakuritegudes. Teda süüdistatakse 44 kuud kestnud ja 10 000 inimelu nõudnud Sarajevo piiramise ning umbes 8000 moslemimehe ja –poisi elu nõudnud Srebrenica veresauna organiseerimises.

Mladici pere on soovinud juba varem tema surnukskuulutamist, kuid nende palve on protseduurilistel põhjustel tagasi lükatud.

Perekond tugineb tema surnukskuulutamise palve juures asjaolule, et alates 2003. aastast pole saadud märkimisväärseid tõendeid selle kohta, et Mladic on elus. Serbia seaduste kohaselt võib rohkem kui 70 aastat vana inimese surnuks kuulutada juhul, kui temast pole viis aastat midagi kuulda olnud.

Mladic kadus avalikkuse vaateväljast 1995. aastal, kui Bosnia sõda lõppes. Serbia võimude väitel on ta siiani elus ja asub kusagil oma toetajate kaitse all.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles