Itaalia populistid suuremate linnade meerivalimistel edu ei saavutanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viie Tähe Liikumise ninamees Beppe Grillo käis ka ise eile Genovas hääletamas.
Viie Tähe Liikumise ninamees Beppe Grillo käis ka ise eile Genovas hääletamas. Foto: Luca Zennaro/AP/Scanpix

Itaalia populistid suuremate linnade meerivalimistel eile edu ei saavutanud, selgus kohalike valimiste esimese vooru järel lävepakuküsitluste tulemustest.

Viie Tähe Liikumine (M5S) ei jõudnud neljas tähtsamas linnas isegi mitte teise vooru. Suurimaks tagasilöögiks oli populistidele Genova, mis on M5S-i rajaja Beppe Grillo kodulinn.

Migratsioonivastane M5S oli oma meerikandidaadid üles seadnud umbes 225 linnas 1000-st.

Genovas, nii nagu teiseski populistide jaoks olulises linnas Palermos jõudsid teise vooru hoopis parem- ja vasaktsentristide kandidaadid.

25. juunil korraldatakse teine valimisvoor neis linnades, kus ükski kandidaat ei saanud üle 50 protsendi häältest.

Migratsioonivastane M5S saabus jõuliselt Itaalia poliitikamaastikule 2013. aasta valimistel, kus koguti 25,5 protsenti häältest, jäädes populaarsuselt alla kõigest valitsevale vasaktsentristlikule Demokraatlikule Parteile (PD).

M5S võitis kohalikud valimised mullu nii Roomas kui Torinos.

Itaalia parlamendivalimised peaksid toimuma kas 2017. aasta lõpus või 2018. aasta alguses. Hetkel on nii M5S-i kui ka demokraatide toetus umbes 30 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles