Pildid: Vene hävitaja saatis taas Läänemere kohal USA strateegilist pommitajat (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ülihelikiirusel lendav  B-1 pommitaja (paremal) suudab sooritada mandritevahelisi missioone ilma vahetankimiseta.
USA ülihelikiirusel lendav B-1 pommitaja (paremal) suudab sooritada mandritevahelisi missioone ilma vahetankimiseta. Foto: Nolan Peterson

Möödunud nädala teisipäeval vahendas Interfax vene kaitseministeeriumi teadet, et Läänemere kohal rahvusvahelises õhuruumis piki Vene piiri lennanud USA strateegilist pommitajat B-52 saatis Vene hävitaja Su-27.

Sarnane intsident kordus aga ka reedel, 9. juunil ning see õnnestus pildile saada samal ajal pommitajat saatnud NATO luurelennuki RC-135 pardal viibinud ajakirjanikul ja endisel sõjaväelenduril Nolan Petersonil, kes fotod ka Twitterisse postitas.

Sõjalennukite liikumist jälgivate asjatundjate teatel tõusid Suurbritannias asuvast Fairfordi õhujõudude baasist õhku B-52 ja B-1B strateegilised pommitajad ka laupäeval suundudes Läänemere kohale, sest 3.-14. juunini toimub samaaegselt Eestis, Lätis ja Leedus USA Euroopa väejuhatuse õppus Saber Strike, mille eesmärk on koostöö harjutamine ühisoperatsioonideks.

Foto: Nolan Peterson

Vene kaitseministeeriumi andmeil pärines USA pommitajat saatma saadetud hävitaja Balti laevastiku lennuväest.

«Vene Su-27 meeskond lähenes lendavale objektile ohutule kaugusele ja tuvastas USA strateegilise pommitaja B-52 ning saatis seda,» öeldi Vene kaitseministeeriumi avalduses.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles