Soome kaitseväe töötaja müüs internetis lõhkeainet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: AP/Scanpix

Soome kaitseväe töötajat kahtlustatakse tööandjalt varastatud laskemoona, lõhkeaine ja selle õhkimiseks vajalike vahendite müümises internetis, teatas politsei täna.

Ida-Uusimaa politsei teatel kasutas kahtlusalune oma isiku varjamiseks süsteemi Tor, mis on Soome politsei luubi all.

Kahtlusalune jäi vahele eelmise nädala esmaspäeval, kui politsei tegi temalt libaostu. Politsei sõnul oli isikul kaks kilo lõhkeainet, üle 700 padruni ja erinevaid õhkimiseks vajalikke vahendeid.

Kahtlusalune on kaitseväe tegevteenistuja, kuid tema auastet ega teenistuskohta praegu ei avaldatud, sest pole teada, kas isik tegutses üksi või mitte.

«Mees jõudis juba müüa lõhkeainet teisele inimesele, kes omakorda müüs lõhkeainet edasi, kuid ka see isik jäi politsei libaostu raames vahele,» ütles Ida-Uusimaa politseinik Kimmo Hyvärinen. Politsei andmeil on kogu varastatud lõhkeaine ja laskemoon konfiskeeritud.

Kaitseväelast kahtlustatakse varastamises, teenistuskohustuste rikkumises ning relvi ja lõhkeainet reguleerivate seaduste rikkumises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles