USA mõistis hukka meeleavaldajate kinnipidamise Venemaal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märulipolitsei ja meeleavaldajad Moskvas.
Märulipolitsei ja meeleavaldajad Moskvas. Foto: MLADEN ANTONOV/AFP

Valge Maja mõistis esmaspäeval hukka sadade meeleavaldajate kinnipidamise Venemaal ja kutsus üles nende viivitamatule vabastamisele.

"Venemaa rahvas on ära teeninud valitsuse, mis toetab arvamuste erisust, läbipaistvat ja vastutustundlikku valitsemist, inimeste võrdset kohtlemist seaduse ees ja inimeste võimalust kasutada oma kodanikuõigusi karistust kartmata," ütles Valge Maja eestkõneleja Sean Spicer.

Venemaal peeti esmaspäeval kinni rohkem kui 1500 meeleavaldajat, kelle seas ka opositsioonipoliitik Aleksei Navalnõi, teatasid inimõiguslased.

Inimõigusühenduse OVD andmetel võeti Moskvas kinni 823 ja Peterburis umbes 600 inimest. Teateid on meeleavaldajate kinnipidamisest ka Vladivostokis ja Sotšis.

Uudisteagentuuri Tass andmetel esitatakse Navalnõile süüdistus politsei korralduste eiramises ja avaliku korra rikkumises, mille eest tuleb kinnipidamisasutuses veeta 30 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles