Kuidas Halla-aho ajaveeb lõi kõikuma Soome valitsuse

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlisoomlaste värskelt ametisse valitud juhil Jussi Halla-ahol (paremal) koos parteisekretär Riikka Slunga-Poutsaloga tuli eilsel pressikonverentsil Helsingis selgitada, kas erakonda kuulunud ministrite otsus hüljata Põlissoomlaste parlamendifraktsioon tähendab seega ka nende parteist väljaarvamist.
Põlisoomlaste värskelt ametisse valitud juhil Jussi Halla-ahol (paremal) koos parteisekretär Riikka Slunga-Poutsaloga tuli eilsel pressikonverentsil Helsingis selgitada, kas erakonda kuulunud ministrite otsus hüljata Põlissoomlaste parlamendifraktsioon tähendab seega ka nende parteist väljaarvamist. Foto: JUSSI NUKARI/AFP/Scanpix

Jussi Halla-aho (46) tõus Põlissoomlaste juhiks viis peaaegu põhjanaabrite valitsuse lagunemiseni, kuna Soome Keskerakonna esimees peaminister Juha Sipilä ja Koonderakonna liider rahandusminister Petteri Orpo teatasid seepeale, et nende väärtushinnangud enam kolmanda valitsuspartneriga ei ühti.

Soome päevaleht Helsingin Sanomat kirjutas, et selle põhjuseid tuleb otsida Halla-aho poliitilistest sõnavõttudest ja tema varasematest kirjutistest.

«Sellel on suur tähendus, mida ta on varem rääkinud ja kirjutanud,» kommenteeris ka Orpo eile õhtul YLE-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles