Otsepilt ja blogi: Suurbritannia pealinnas puhkes kõrghoones suurpõleng (24)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahjutuli puhkes Londoni lääneosas asuvas 27-korruselises Grenfell Toweris, kus on 120 korterit. Hoone ehitati 1974. aastal.

Sündmuskohal tegutseb 40 tuletõrjeautot ja umbes 200 tuletõrjujat. Londoni kiirabiteenistuse teatel on haiglatesse toimetatud 15 inimest. Hoones on endiselt inimesi, pealtnägijate sõnul on mitu inimest leekide eest akendest alla hüpanud.

Päästeteenistuse teatel on jõutud evakueerida inimesed hoone 11 alumiselt korruselt. Tuletõrjujatel tuleb tegutseda äärmiselt rasketes tingimustes.

Rahvusringhäälingu BBC andmetel saadi hädakõne põlengu kohta kohaliku aja järgi pärast kella ühte öösel. Politsei teatel sai põleng alguse hoone ülakorrustelt. Tuli levis praktiliselt kogu hoonele. Põlengu põhjus ei ole veel teada.

Tunnistajad kõnelevad vaatepildist, kuidas ülemistele korrustele lõksu jäänud inimesed appi hüüavad. Mõned neist üritavad põgeneda voodilinadest tehtud köite abil. Päästjad soovitasid inimestel mitte paanitseda ning katta oma suud märja rätikuga. 

BBC ajakirjaniku hinnangul võib hoone kokku variseda.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles