Londonit tabas järjekordne tragöödia (1)

Martin Kutti
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grenfell Tower leekides, tulekahju nõudis vähemalt 12 inimelu.
Grenfell Tower leekides, tulekahju nõudis vähemalt 12 inimelu. Foto: Reuters/ScanPix

Viimaste kuude jooksul mitmeid suuri katastroofe üle elanud Londonit tabas ööl vastu eilset taas traagiline sündmus, kui Lääne-Londonis puhkes tulekahju 24-korruselises tornmajas.

Ööl vastu eilset, kohaliku aja järgi kell 00.54 sai häirekeskus teate põlengust Grenfell Toweris. Tuletõrje ja päästjad reageerisid suurte jõududega ning üritasid tuld kontrolli alla saada. Teadete kohaselt sai tulekahju alguse neljandalt korruselt ja levis hirmuäratava kiirusega. Kustutus- ja päästetöödega asus tegelema 250 päästjat ning kaasatud oli 40 tuletõrjeautot.

Põgeneda suutnud seitsmenda korruse elanik Paul Munakr kirjeldas hiljem BBC-le: «Trepist alla liikudes tulid mulle vastu tuletõrjujad, tõeliselt imelised tuletõrjujad, kes liikusid üles, otse leekide poole. Nad andsid endast parima, et võimalikult palju inimesi hoonest välja aidata.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles