Sessionsi kuulamine hägustas vett veelgi

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Jeff Sessions enne senati ees tunnistamist vannet andmas.
Justiitsminister Jeff Sessions enne senati ees tunnistamist vannet andmas. Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

USA justiitsminister Jeff Sessions kinnitas äsja senati ees, et Donald Trumpi kampaaniameeskonnal ei olnud sobimatuid sidemeid Venemaaga ning FBI direktori vallandamise taga ei olnud püüe sellekohast juurdlust peatada.

Ühendriikide justiitsministri Jeff Sessionsi jalgealune oli üleeile Kapitooliumis kuumaks köetud – eelmisel nädalal oli senati ees tunnistusi andnud Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) endine direktor James Comey ja Sessionsi õlul lasus nüüd vastutus kaitsta mitte ainult enda, vaid kogu Valge Maja mainet.

Tunnistusi andes valis Sessions vee hägustamise taktika, vastates olulistele küsimustele järjekindlalt «ei mäleta». Tähtsaim küsimus oli, kas Sessionsil oli Trumpi kampaaniameeskonna liikmena venelastega ebasobivaid sidemeid ja kas ta oli teadlik teiste ametnike võimalikest samasugustest kontaktidest – mõlemat Sessions eitas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles