Rumeenia võimupartei loobus peaministri toetamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rumeenia peaminister Sorin Grindeanu
Rumeenia peaminister Sorin Grindeanu Foto: STOYAN NENOV/REUTERS/Scanpix

Rumeenia valitsev vasakpartei loobus kolmapäeval peaminister Sorin Grindeanu toetamisest, mis ilmselt tähendab tema jaanuaris ametisse astunud valitsuse langemist.

"Valitsuse liikmed on tagasi astunud, härra Grindeanul ei ole enam valitsust," ütles sotsiaaldemokraatide (PSD) liider Liviu Dragnea pärast valitsuse istungit.

"Ma astun tagasi alles siis, kui president Klaus Iohannis on pidanud parteidega kõnelusi ja teatab, et ta määrab PSD (sotsiaaldemokraatide) ridadest uue peaministri," kommenteeris Grindeanu.

PSD, kellel on koos erakonnaga ALDE parlamentaarne enamus, süüdistab 43-aastast Grindeanut suutmatuses viia ellu majandusreforme.

Mitmed poliitikavaatlejad aga märgivad, et selline samm on põhjustatud peaministri ja Dragnea vastasseisust.

54-aastane mõjukas parteijuht ei saanud peaministriks kandideerida seoses süüdimõistmisega valimispettuses ning ta on ka kohtu all süüdistatuna võimu kuritarvitamises, mida ta eitab.

"Liviu Dragnea tahab ainult üht - muudatusi korruptsioonitõrjeseadustesse", mis praegu takistavad tal peaministriks saamist, ütles endine PSD liige Alin Teodorescu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles