Põhja-Koreast vabastatud tudengil on tõsised närvikahjustused (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otto Frederick Warmbier vahistati Põhja-Koreas möödunud aasta jaanuaris.
Otto Frederick Warmbier vahistati Põhja-Koreas möödunud aasta jaanuaris. Foto: KYODO/REUTERS/Scanpix

Põhja-Koreas 17 kuud vangistuses viibinud Ühendriikide tudengi isa sõnul sai noormees jõhkra väärkohtlemise tagajärjel tõsised neuroloogilised kahjustused, vahendab Reuters.

Cincinnati ülikooli kliiniku kõneisiku Kelly Martini sõnul on 22-aastasel Otto Warmbieril tõsised neuroloogilised kahjustused, kuid noormehe olukord on stabiilne.

Virginia ülikoolis õppinud tudengi isa Fred Warmbieri sõnul sai noormees Põhja-Koreas jõhkra kohtlemise osaliseks.

Fred Warmbier sõnas, et perekond ei usu Põhja-Korea väiteid, et 22-aastane Otto Warmbier langes toidumürgituse tagajärel unerohtu võttes koomasse.

«Me ei usu nende jutust sõnagi,» teatas kannatanu isa.

Põhja-Korea meedia teatel määrati Warmbierile 2016. aasta märtsis 15 aastat sunnitööd katse eest varastada propagandaloosungiga lippu.

New York Timesi teatel on Washington saanud luureinfot, et vangistuses viibinud noormeest peksti vahi all viibides korduvalt.

Põhja-Korea kinnitas täna, et vabastas humanitaarkaalutlustel USA üliõpilase Otto Warmbieri, kes oli vangilaagris koomasse langenud.

«Sunnitööle mõistetud Otto Frederick Warmbier saadeti 13. juunil 2017 vastavalt Korea RDV kohtu otsusele humanitaarkaalutlustel tagasi koju,» teatas riiklik uudisteagentuur KCNA.

Otto Frederick Warmbier. FOTO: KCNA VIA KNS/AFP/Scanpix
Otto Frederick Warmbier. FOTO: KCNA VIA KNS/AFP/Scanpix Foto: KCNA VIA KNS/AFP

Cincinnatist pärit Virginia ülikooli tudeng Warmbier mõisteti märtsis 15 aastaks sunnitööle pärast seda, kui ta tunnistas pisarsilmi Põhja-Korea riigitelevisioonis, et üritas varastada propagandakirjaga lippu.

USA välisminister Rex Tillerson teatas teisipäeval tema vabastamisest ja lisas, et läbirääkimised Põhja-Koreas vangis viibiva ülejäänud kolme ühendriiklase vabastamise üle jätkuvad.

Eesti aja järgi eile varahommikul kinnitasid USA võimuesindajad, et tudeng jõudis lennukiga Ohiosse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles