Video: USA kongresmene tulistanud mees kuulus Bernie Sandersi kampaaniameeskonda (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulistaja James Hodgkinson - pärast  vigastada saamist tulevahetuses politseiga, suri 66-aastane ameeriklane haiglas.
Tulistaja James Hodgkinson - pärast vigastada saamist tulevahetuses politseiga, suri 66-aastane ameeriklane haiglas. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

USA-s eile vabariiklastest seadusandjate pihta tule avanud mees suri tulevahetuses korrakaitsjatega saadud haavadesse, teatas president Donald Trump.

USA meedia kirjutas anonüümsust palunud valitsusallikale tuginedes, et tulistaja oli Illinois' osariigist pärit 66-aastane James T. Hodgkinson. Meedia kirjutas tema Facebooki-kontole tuginedes, et ta oli vasakpoolse senaatori Bernie Sandersi tulihingeline toetaja.

Sanders ütles vastuseks teatele, et rünnaku sooritaja oli tema toetaja: «Mind just teavitati, et vabariiklaste pesapallitrenni tulistaja oli keegi, kes töötas vabatahtlikuna minu valimiskampaanias.»

«See põlastusväärne tegu ajab mul südame pahaks. Lubage mul öelda võimalikult selgelt - mis tahes vägivald on meie ühiskonnas vastuvõetamatu ning mõistan selle teo hukka kõige jõulisemal võimalikul moel,» lausus Sanders.

«Paljud elud oleksid kaotatud, kui poleks olnud kangelaslikult tegutsenud kahte Kapitooliumi politseinikku, kes võtsid tulistaja rajalt maha, hoolimata pihta saamisest väga jõhkras rünnakus,» ütles Trump.

«Oleme tugevaimad siis, kui oleme ühtsed ja töötame koos ühise hüve nimel,» lausus riigipea Valgest Majast.

Tulistamine toimub ajal, kui Ühendriikide poliitiline olukord on jätkuvalt pingeline mürgise 2016. aasta presidendivalimiste kampaania tõttu.

«Meie vahel võivad olla erimeelsused, kuid sellistel aegadel mäletame, et kõik, kes teenivad (riiki) meie riigi pealinnas, on siin põhjusel, et üle kõige armastavad nad meie riiki,» sõnas Trump.

Trump külastas tulistamises haavata saanud kongresmeni

Eile õhtul külastasid tulistamises haavata saanud vabariiklasest kongresmeni Steve Scalise'i, kellele tehti Washingtoni haiglas operatsioon, ka Trump ja tema abikaasa Melania.

President Donald Trump koos esileedi Melaniaga eile rääkimas Washingtoni haigla arsti Ira Y. Rabiniga. FOTO: AP/SCANPIX
President Donald Trump koos esileedi Melaniaga eile rääkimas Washingtoni haigla arsti Ira Y. Rabiniga. FOTO: AP/SCANPIX Foto: AP/Scanpix

Valge Maja teatel külastas presidendipaar Washingtoni kirdeosas asuvat haiglat, kus seadusandja toibub.

Scalise'i ja veel viite inimest tulistati Virginia osariigis Alexandrias, kui umbes 25 senaatorit ja esindajatekoja saadikut harjutasid eile hommikul iga-aastaseks kongresmenide pesapallimatšiks.

Steve Scalise asub esindajatekoja vabariiklaste hierarhias kolmandal kohal. Ta valiti esmakordselt kongressi 2008. aastal ning on üks seadusandjatest, kes juhivad püüdlusi muuta nüüdseks endise presidendi Barack Obama tervishoiuseadust.
Steve Scalise asub esindajatekoja vabariiklaste hierarhias kolmandal kohal. Ta valiti esmakordselt kongressi 2008. aastal ning on üks seadusandjatest, kes juhivad püüdlusi muuta nüüdseks endise presidendi Barack Obama tervishoiuseadust. Foto: Alex Brandon/AP/Scanpix

Tulevahetuses sai haavata kokku kuus inimest - Scalise, esindajatekoja saadiku Roger Williamsi nõunik Zachary Barth, lobist ja kongressi endine töötaja Matt Mika, kaks Kapitooliumi politseinikku ja ründaja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles