USA paigutas mobiilse raketisüsteemi HIMARS Süüria idaossa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketisüsteemi HIMARS (M142) kasutati möödunud aastal Eestis toimunud rahvusvahelisel õppusel Saber Strike.
Raketisüsteemi HIMARS (M142) kasutati möödunud aastal Eestis toimunud rahvusvahelisel õppusel Saber Strike. Foto: Sergey Stepanov/Scanpix

USA paigutas mobiilse raketisüsteemi HIMARS Süüriasse, et kaitsta oma sõjalisi nõunikke ja toetada liitlasi, kes on korduvalt pidanud lahinguid valitsusvägedega, teatas eile anonüümseks jääda soovinud Pentagoni ametnik.

HIMARS-i toomine Jordaaniast Süüria idaossa Tanfi võimaldab USA-l rünnata äärmusrühmituse ISIS võitlejaid sügavamal Süürias. Süsteemi tegevusraadius on 300 kilomeetrit.

USA sõjaväelased saavad nüüd kaitsta end rünnakute eest piirkonnas, kui ilmastikuolud ei võimalda sõjalennukitel õigeaegselt appi tulla.

USA keskväejuhatus on kinnitanud panustamist ISISe tugipunktide purustamisele Eufrati jõe ääres, alustades Boukamalist, mis asub 220 kilomeetrit Tanfist kirdes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles