Putin: Süüria on olnud hindamatu väärtusega kogemus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Eesti aja järgi 12.00 algas Venemaa presidendi Vladimir Putini igakevadine otseliin, kus Venemaa president vastab rahva esitatud küsimustele. President vastab sedasi otse-eetris küsimustele juba 15. korda.

Tava kohaselt algab otseliin keskpäeval Gostinõi Dvoris, sinna on kutsutud ka poliitikud, ühiskonnategelased ja piirkondade esindajad. Presidendile saadeti umbes 1,8 miljonit küsimust.

Presidendi ja rahva suhtlus kestis sel aastal ligikaudu neli tundi.

Rekordi püstitas Putin 2013. aastal, kui suhtles kodanikega 4 tundi 47 minutit, vastates 85 küsimusele. Mullune otseliin kestis 3 tundi 40 minutit ja käsitleti 80 küsimust. Kõige rohkem laekus küsimusi 2015. aastal - üle 3,2 miljoni.

Putini pressiesindaja Dmitri Peskov on öelnud, et Putin ei sea kodanikega suheldes eesmärgiks rekordite püstitamist, ürituse pikkus sõltub pigem teemade hulgast, millega presidendi poole pöördutakse.

Esimene selline üritus leidis aset 2001. aastal Putini esimesel ametiajal presidendina. Suur osa esitatavatest küsimustest on tavaliselt Venemaa erinevate piirkondade elu puudutavad, ent alati vastab president ka välispoliitilistele küsimustele, kasutades võimalust maailmas toimunu Kremli prisma läbi selgitamiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles