Otsepilt ja galeriid: kümned Londoni kõrghoone elanikud on veel leidmata (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Londoni tuletõrjeülem ütles täna, et suurpõlengus rängalt kannatada saanud kõrghoonest elusate inimeste leidmine oleks ime.

Londoni 24-korruselises korterelamus ööl vastu eilset puhkenud tulekahjus hukkunute arv on praeguseks tõusnud 17-ni, kuid võimud hoiatavad, et ohvrite tegelik arv on palju suurem ja võib ulatuda kuni poolesajani.

Kiirabi teatel on siiani haiglas 37 inimest, kellest 17 seisund on kriitiline.

Londoni tuletõrjebrigaadi ülem Dany Cotton ütles Sky Newsile, et elusana ei loodeta majast kedagi leida. Ta lisas, et tulekahju põhjuste üle on vara spekuleerida.

Cottoni sõnul suutsid tuletõrjujad täna varahommikul lõpuks viimased tulekolded kustutada, aga hoone on põlengus nii tugevalt kannatada saanud, mistõttu ei ole veel kõigisse korteritesse pääsetud. Põhjalikumalt on läbi otsitud umbkaudu pool majast. Inimeste leidmiseks kasutatakse koeri.

«Ma eeldan, et Londoni tuletõrjebrigaad on sündmuskohal veel õige mitu päeva,» ütles Cotton.

Arvatakse, et Lääne-Londonis asuvas Grenfell Toweri tornelamus oli tulekahju algushetkel umbes 600 inimest. Praeguseks on leidmata veel kümned inimesed.

Londonis on inimesed annetanud hulga riideid ja muid tarbeid inimestele, kes Grenfell Toweri suurpõlengus kogu oma vara kaotasid, vahendas täna BBC.

Paljud inimesed on aidanud vabatahtlikena korraldada ajutist majutust ning sorteerida annetusi.

Vabatahtlikud rääkisid BBC-le, et kingitusi on toodud mitmetesse kogumispunktidese ja ajutistesse elupaikadesse linna erinevates piirkondades. Mõned kogumispunktidest on juba täis.

Tulekahju ohvreid abistama tõtanud vabatahtlike kiituseks on võtnud sõna ka peaminister Theresa May.

Meedia osutab Londoni ja Melbourne'i tulekahju sarnasusele

Austraalias Melbourne'is põles 2014. aastal kõrghoone üsna sarnaselt eilse Londoni tulekahjuga, osutab ajaleht Guardian.

Melbourne'is süüdistati tule kiires levikus maja kergestisüttivat fassaadikihti. Sama on räägitud ka Londonis.

Austraalia tulekahju sai alguse kaheksanda korruse rõdul suitsetatud sigaretist ja levis 11 minuti jooksul 21-korruselise maja katusele. Tule kiire leviku põhjuseks peetakse betoonist välisseinu katnud alumiiniumkomposiitfassaadi.

Tulekahju tõttu hakati Melbourne'i kõrghoones kasutatud ehitusmaterjale uurima ja see viis Austraalia riiklike ehitusmääruste muutmiseni. Tulekahjus ei saanud keegi surma.

Guardiani andmetel pandi samasugune fassaad eile Londonis põlenud Grenfell Towerile eelmisel aastal remondi käigus. Alumiiniumkomposiitfassaadiga seotud tulekahjudest on teateid ka mujalt maailmast.

Lehe andmetel toimis Grenfell Toweris kattekihi ja välisseinte vaheline ava suitsulõõrina, mis suunas leeke ülespoole.

Foto: bbc.co.uk

Grenfell Tower

  • 24-korruseline
  • 127 korterit
  • Ehitatud 1974. aastal, renoveeritud 2016.
Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles