Korvpalliäss kinkis Põhja-Korea ministrile Trumpi raamatu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Former NBA basketball star Dennis Rodman presents a book titled "Trump The Art of the Deal" to North Korea's Sports Minister Kim Il Guk Thursday, June 15, 2017, in Pyongyang, North Korea. (AP Photo/Kim Kwang Hyon)
Former NBA basketball star Dennis Rodman presents a book titled "Trump The Art of the Deal" to North Korea's Sports Minister Kim Il Guk Thursday, June 15, 2017, in Pyongyang, North Korea. (AP Photo/Kim Kwang Hyon) Foto: Kim Kwang Hyon/AP

Dennis Rodman ei sõitnud Põhja-Koreasse küll Donald Trumpi mahitusel, kuid see ei takistanud tal USA riigipeale reklaami tegemast, vahendab CNN.

Eile Pyongyangis maandunud Rodman sattus täna pildile koos Põhja-Korea spordiministri Kim Il-gukiga, kellele ulatas pidulikult Trumpi raamatu «Tehingu kunst».

USA korvpallur võib olla ainus inimene maailmas, kellel on isiklikud sidemed nii USA riigipea Donald Trumpi – ta osales Trumpi tõsieluseriaalis –, kui Põhja-Korea juhi Kim Jong-uniga.

Rodman on öelnud, et Kim on talle sõber kogu eluks ja nende vastastikune side põhineb korvpallil mitte poliitikal.

Viiekordne NBA tšempion on omavoliliselt Põhja-Koreasse «korvpallidiplomaatiat» edendama sõitnud mitmel korral, öeldes, et loodab sellega asju paremuse poole keerata.

USA rahvusliku julgeoleku kõneisik Michael Antoni teatel ei viibi Rodman Põhja-Koreas Ühendriikide valitsuse ega presidendi esindajana ning ei usu, et korvpallur on Trumpiga pärast ametissevannutamist suhelnud.

Rodmani reisi finantseerib firma Potcoin, mis lõi kanepi ostmiseks kasutatava digitaalse valuuta. Firma sõnul on Rodmani missiooniks tuua maailma rahu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles